Naviga NS - Élethű távirányítású hajómodellek
Hol vagyunk?


A Weiss Manfréd
Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
ad otthont, biztosít helyiséget iskolai sportkörének szakosztályaként a korábban repülőmodellező, jelenleg már elsősorban az élethű hajómodellek építésével és a versenyzéssel  foglalkozó modellezőinknek. Tagjai vagyunk a Magyar Modellező Szövetségnek, amely biztosítja hazai és külföldi versenyzésünkhöz a szervezeti hátteret.


Információk

Versenynaptár 2015

Az Élethű Hajómodellek Szakágának (NS) új, 2015 évi versenynaptára  letölthető ...

naptár...


Évadnyitó verseny

Április 25, szombat!

  ...

tovább...


E-mail:
navigamodell@t-email.hu


Fax: +36-1-276-1502

Tel.: +36-20-448-9147

Copyright © 2010 Gulyás JózsefSzakosztályunkról


Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium ad otthont, biztosít helyiséget iskolai sportkörének szakosztályaként a korábban repülomodellező, jelenleg inkább az élethű hajómodellek építésével foglalkozó modellezőinknek. Tagjai vagyunk a Magyar Modellező Szövetségnek, amely biztosítja hazai és külföldi versenyzésünkhöz a szervezeti hátteret.

Tagságunk ezáltal nem csak versenyzési engedélyt, hanem az ezzel járó kártyával együtt biztosítást is jelent az esetleges nem várt eseményekre.

Szakosztályunk az iskola történetével egyidős, 1949-ben alapították.

 

Az MHS /Magyar Honvédelmi Sportszövetség/, majd később MHSZ /Magyar Honvédelmi Szövetség/ honvédelmi nevelési programjában célul tűzte ki az ifjúság tömeges, technikai sportokkal megalapozott képzését, amely iskolánkban, a csepeli területi modellező klubbal rivalizálva valósult meg.


- A MODELLEZÉS TANÍT, NEVEL, SZÓRAKOZTAT -


Szólt a szlogen, melynek tartalmában ma sincs változás. Így került sor iskolánkban évente 200-300 fiatal megismertetésére a modellezés alapjaival. Természetesen a fiataloknak csupán csak töredéke folytatta hobbiként a modellezést. A keretszámok, és az anyagi támogatás az idő előrehaladtával folyamatosan csökkentek 100, majd 80 főre, egészen addig, míg a rendszerváltást követően az MHSZ Klub átalakult az Iskolai Diáksportkör szakosztályává.


Az anyagi támogató bázis megszűnésével, többszöri helyiség és vezetőcsere után iskolánk igazgatójának segítségével az Iskolai Diáksportkör szakosztályaként üzemel ma is. Fő tevékenysége az élethű hajómodellek építése, és az azokkal történő versenyzés, kiállításokon, bemutatókon való részvétel. A szakosztály magját lelkes egykori diákok alkotják, akik folyamatosan keresik a módszereket minél több fiatal bevonására, a sok türelmet, kitartást igénylő technikai sport művelésébe. Minden évben sikerül néhány új taggal megismertetni, megszerettetni ezt a sportágat, amely ugyan nem vetekszik a futball népszerűségével, de a kiállításokon, és versenyeken sok-sok ezer emberben keltenek csodálatot, és elhatározást, hogy alkotó munkával gazdagítsák életüket.


Érdekes tény, hogy a MODELLEZÉS hazánk legeredményesebb sportága. Egyetlen más sport sem gazdagította annyi nemzetközi sikerrel, Világ- és Európa bajnoki éremmel Magyarországot, mint ez.


Hányan tudják, hogy iskolánk egykori szakoktatója, VERSITZ JÓZSEF építette Magyarországon az első sugárhajtóműves repülőmodellt?


A modellezés bizonyos ágazatai még akkora befektetéseket sem igényelnek, mint a műanyag kittekből maketteket építők műhelye, viszont technológiai, technikai, szakelméleti ismeretekből olyan tudásra és tapasztalatra tehetnek szert a modellépítők, amely kreatív, alkotni vágyó szakemberekké változtatja őket.


Modellező szakosztályunk a NAVIGA F2, és F4 kategóriáiban végez aktív tevékenységet. Évente több és több, egyre szebb kidolgozású hajómodell épül nálunk, és sportszerűen, elhivatottan népszerűsítjük mind a kategóriát, mind a modellezést magát. Sok hazai és mind több nemzetközi versenyen, világ és európa bajnokságokon képviseljük országunkat.


A szakosztály önfenntartó olyan értelemben, hogy az éves versenyeken való részvétel költségeit, a szükséges anyagokat, felszereléseket a tagság maga gazdálkodja ki. Bemutatócsoportja különféle rendezvényeken látványos programokat biztosít, akár vízmentes területen is.